Skip to main content
Ostgratinerad kycklingtaco med mangosalsa och jalapenodressing
Mari Bergman

Ostgratinerad kycklingtaco med mangosalsa och jalapenodressing

30 minEasy
313,95 kr
4 portions 51,99 kr per portion
Snabb och supergod kycklingtaco. Du kan enkelt göra rätten med mer eller mindre sting med hjälp av färsk jalapeño.

Mangosalsa
225 gMango Fryst
0,5 pc.Lime
0,5 pc.Koriander - färsk
0,5 pc.Gurka
1 krmSalt
0,5 tspJalapeno Färsk
Kycklingtaco
1 tbspOlivolja
380 gSvarta Bönor
1 tspSalt
280 gMajskorn
1 pc.Gul lök
185 gTortillachips
500 gKycklingfärs
150 gRiven Ost
1 pc.Taco Kryddmix
0,5 pc.Koriander - färsk
2 cloveVitlök Vanlig
Dressing
1 pc.Lime
1 tspHonung Flytande
1 krmSalt
1 tspJalapeno Färsk
2 dlYoghurt Naturell
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kycklingtaco: Skala och finhacka lök och vitlök.

3

Hetta upp olja i en stekpanna som tål ugnsvärme och fräs kycklingfärs, lök och vitlök på medelhög värme så att kycklingfärsen blir helt genomstekt. Tillsätt tacokrydda och salt.

4

Sila av majskorn och bönor och spola i kallt vatten. Tillsätt till kycklingfräset och stek ihop under omrörning i ca 2-3 min. Strö över ost i pannan och gratinera i ugn i ca 5 min.

5

Dressing: Finhacka jalapeno (hacka även till salsan och lägg åt sidan) och blanda med yoghurt och honung i en skål. Skölj limen och riv i skalet. Smaka av med lite salt.

6

Mangosalsa: Tärna gurkan smått och blanda med mangon och finhackad jalapeno i en skål. Finhacka 1 kruka koriander (lägg hälften åt sidan) och blanda i skålen. Pressa i limesaft och smaka av med lite salt.

Ta ut den ostgratinerade kycklingen och strö över den resterande koriandern. Servera med nachochips, mangosalsa och dressing.

Näringsvärde: 856 kcal. 53 g protein, 34 g fett, 78 g kolhydrater.

Photo:

Emma Mattsson