Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 tsp | Kanel Malen | |
1,5 dl | Strösocker | |
0,5 krm | Salt | |
2 pc. | Ägg | |
0,5 tsp | Vaniljsocker | |
0,75 dl | Solrosolja | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
1,5 tsp | Bakpulver | |
0,5 pc. | Lime | |
0,5 tsp | Kardemumma Mald | |
2,5 dl | Morötter | |
Frosting | ||
0,5 pc. | Lime | |
1 tsp | Vaniljsocker | |
25 g | Smör | |
50 g | Färskost Naturell | |
2 dl | Florsocker |
Värm ugnen till 150 grader. Placera ut muffinsformar på en ugnsplåt.
Riv morötterna fint. Vispa ägg och strösocker tills det blir vitt och fluffigt.
Rör ihop alla torra ingredienser och blanda ihop med ägg/socker.
Häll ned oljan, rivna morötter samt lite limejuice i smeten och blanda ihop.
Fyll muffinsformarna till ungefär hälften. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-22 minuter, känn efter med en potatissticka så att muffinsen inte är för kladdig.
Frosting: Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sikta florsockret i en skål och rör ihop med övriga ingredienser. Använd sedan en smörkniv, spatel eller slickepott för att bre frostingen över muffinsen. Toppa med lite limezest.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant