Skip to main content
Chokladbräck med jordnötssmör och flingsalt
Carina Hejde

Chokladbräck med jordnötssmör och flingsalt

15 minEasy
90,16 kr
1 portion 35,93 kr per portion
Superenkelt godis att göra till påsk eller till kalaset. 15 bitar.

1 pc.Bakplåtspapper
100 gMörk chokladkaka
0,5 tspFlingsalt
1 tspStrössel
2 tbspJordnötssmör
Instructions
1

Lägg bakplåtspapper i en form (ca 15x20 cm).

2

Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.

3

Värm upp jordnötssmöret i en annan skål i vattenbadet.

4

Häll chokladen i formen. Ta en liten sked och fördela det varma jordnötssmöret i små klickar ovanpå chokladen. Dra i klickarna med en tandpetare eller grillpinne och skapa på så sätt mönster av jordnötssmöret i chokladen.

5

Strö Flingsalt och strössel över chokladen och låt chokladen stelna helt i kylen.

6

Bryt chokladen i bitar och servera!

Photo:

Nurlan Emir