Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Yoghurtdipp | ||
2,5 tsp | Chilisås Original | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
Couscoussallad | ||
4 dl | Couscous | |
0,5 pc. | Purjolök | |
1 pc. | Äpple Granny Smith | |
0,5 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Bladpersilja - färsk | |
4 dl | Vatten | |
1 pc. | Citron | |
1 pc. | Granatäpple | |
0,5 g | Saffran | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Spätta | ||
0,5 tsp | Spiskummin | |
2 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
600 g | Rödspättafile Fryst |
Sätt ugnen på 175 grader.
Couscoussallad: Lägg couscousen i en skål. Värm upp vatten med saffran och buljong i en kastrull. Slå den varma buljongen över couscousen. Tillsätt olja och blanda om. Täck med plastfolie och låt stå 10 min.
Spätta: Lägg spättafiléerna i en ugnsfast form. Krydda med spiskummin samt salt efter smak. Ringla över lite olja och klicka över lite smör. Sätt in i ugnen ca 10 min.
Couscoussallad: Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna. Skölj och tärna äpplet. Skölj och finhacka purjolök och persilja. Tillsätt alla ingredienser till couscousen. Skölj citronen och riv i skal samt tillsätt citronsaft. Blanda om och smaka av med salt och peppar.
Yoghurtdipp: Smaka av yoghurten med lite salt och peppar och tillsätt eventuellt chilisås efter smak.
Servera spättan med couscoussallad och yoghurtdipp.
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 619 kcal, 45 g protein, 15 g fett, 70 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Äpple Granny Smith 6-pack Klass1