Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Ättikslag | ||
3 pc. | Lagerblad | |
2 dl | Vatten | |
0,5 dl | Strösocker | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 krm | Salt | |
3 pc. | Färska champinjoner | |
1 tsp | Kryddpeppar Hel | |
0,5 dl | Ättiksprit | |
0,5 pc. | Aubergine | |
Västerbottenskräm | ||
1 krm | Svartpeppar | |
150 g | Riven Västerbottensost | |
1 tsp | Dijonsenap | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Majonnäs |
Ättikslag: Koka ihop vatten, ättiksprit, socker, lagerblad, 10 st kryddpepparkorn i en kastrull tills sockret löser sig.
Skär auberginen i silliknande bitar. Strö över lite salt och låt vattna ur i ca 5 min.
Skiva champinjonerna och skala och strimla rödlöken.
Koka upp vatten i en kastrull och koka auberginbitarna i 30 sek. Sila av vattnet och spola auberginebitarna kalla.
Lägg ner aubergine, champinjoner och rödlök i en glasburk och tillsätt lagen. Sätt på locket och låt stå i kylen i minst 3 tim.
Västerbottenskräm: Blanda samman majonnäs, creme fraiche, riven Västerbottensost och dijonsenap. Skala och riv i vitlök.
Sila av ättikslagen från sillen och tillsätt sillen till Västerbottensröran. Smaka av med salt och peppar.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria