Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Gurksallad | ||
0,5 pc. | Citron | |
2 tbsp | Rapsolja | |
0,5 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Gurka | |
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
Myntadipp | ||
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
1 tsp | Honung | |
1 pc. | Lime | |
0,5 tsp | Salt | |
250 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
Falafel | ||
0,5 tsp | Bakpulver | |
0,75 tsp | Spiskummin | |
1 pc. | Ägg | |
4 tbsp | Ströbröd | |
0,5 dl | Vatten | |
800 g | Kikärtor | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Salt | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
400 g | Sesamfrö | |
1 tbsp | Olivolja | |
300 g | Sötpotatis | |
1 tsp | Timjan - torkad |
Sätt ugnen på 200 grader.
Falafel: Skala och riv sötpotatisen. Skala och dela rödlöken i mindre bitar. Sila av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
Lägg alla ingredienser till falafeln i en matberedare och mixa till du får en slät massa. Forma bollar och rulla i sesamfrön. Jobba med vattensköljda händer så är det lättare att forma bollar. Lägg bollarna i en smord ugnsform och sätt in i ugnen ca 25- 30 min.
Tillbehör: Koka gryn eller ris efter anvisning på paketet.
Gurksallad: Skölj och skiva gurkan tunt, använd gärna en osthyvel eller mandolin. Skala och skiva rödlöken tunt även den. Grovhacka myntan och blanda med gurka och rödlök i en skål. Pressa i vitlök och citronsaft. Tillsätt rapsolja och smaka av med lite salt och peppar.
Myntadipp: Tvätta och riv skalet av limen. Blanda yoghurten med limeskal, limesaft, hackad mynta och honung. Smaka av med lite salt och peppar.
Näringsvärde: 687 KCAL 28g Protein 13g Fett 99g Kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Paprikapulver 37g Santa Maria