Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kyckling | ||
300 g | Färsk kycklingfilé | |
1 tsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tzatziki | ||
0,25 pc. | Gurka | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell Lätt | |
1 krm | Salt | |
0,25 tsp | Vit balsamvinäger | |
0,5 clove | Vitlök Vanlig | |
Sötpotatis | ||
2 tsp | Färsk ingefära | |
0,5 clove | Vitlök Vanlig | |
0,25 tsp | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Citron - Eko | |
30 g | Fetaost | |
300 g | Sötpotatis | |
40 g | Färsk bladspenat |
Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och en stor bunke.
Sötpotatis: Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda samman sötpotatis, vitlök, ingefära, olivolja och salt och peppar efter smak i bunken. Fördela sötpotatisen jämnt på plåten och rosta i ugnen i ca 30 min.
Tzatziki: Skölj och riv gurkan. Pressa ur så mycket vätska som möjligt och lägg gurkrivet i en skål. Skala och riv i vitlök. Tillsätt creme fraiche, balsamvinäger, salt och peppar och blanda om.
Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min/sida på medelhög värme så att kycklingen får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen steka klart i pannan.
Sötpotatis: Ta ut den rostade sötpotatisen och blanda med spenat, smulad fetaost och rivet citronskal.
Servera kycklingen med rostad sötpotatis och tzatziki.
Näringsvärde: 494 kcal, 40 g protein, 21 g fett, 36 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1