Skip to main content
Ärtpestopasta
Mari Bergman

Ärtpestopasta

20 minEasy
151,25 kr
4 portions 23,92 kr per portion
Snabbt, lättlagat, billigt och gott! Testa att göra en god pesto på gröna ärtor och blanda med spaghetti. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,41

Från ditt skafferi
2 krmChiliflakes
1 krmSvartpeppar
0,5 dlRapsolja
1 tspSalt
Köp hem
1 pc.Persilja - färsk
2 pc.Lime
100 gRiven Västerbottensost
450 gGröna Ärtor Frysta
400 gSpaghetti
Instructions
1

Tina ärtorna.

2

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.

3

Mixa samman tinade ärtor, persilja, rivet limeskal, limesaft, riven ost, olja, 1 tsk salt, svartpeppar och chiliflakes till en pesto.

4

Sila av pastavattnet och blanda pastan med ärtpeston. Lägg upp pastan på tallrikar och strö över lite extra riven parmesanost och svartpeppar. Ät och njut!