Skip to main content
Veganska köttbullar med potatismos, lingon och inlagd gurka
Mari Bergman

Veganska köttbullar med potatismos, lingon och inlagd gurka

50 minEasy
318,60 kr
4 portions 30,33 kr per portion
Dessa "köttbullar" görs på tofu, cashewnötter och kokt potatis och är oemotståndligt goda! De serveras med klassiska tillbehör och är lika goda till vardag som till helg.

Tillbehör
200 gRårörda Lingon
Veganska köttbullar
2 pc.Potatis
2 tbspMajsstärkelse
2 krmSalt
1 pc.Gul lök
1 dlCashewnötter Naturella
1 cloveVitlök Vanlig
2 tbspOlivolja
400 gTofu
2 krmKryddpeppar Malen
1 tbspJapansk soja
1 krmSvartpeppar Malen
1 tspDijonsenap
Inlagd gurka
1,5 dlVatten
0,5 dlStrösocker
0,5 dlÄttiksprit
0,5 pc.Gurka
Potatismos
2 dlHavrebaserad matlagning
1 kgPotatis Mjölig
1 krmSalt
50 gMargarin Veganskt
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Inlagd gurka: Skiva gurkan tunt och lägg den i en skål. Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull. Låt svalna och slå sedan lagen över gurkan. Låt dra till servering.

2

Potatismos: Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

3

Veganska köttbullar: Skala och finhacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök mjuk i olja i en panna.

4

Mixa cashewnötterna till ett fint smul i en matberedare. Häll över nötsmulet i en skål.

5

Pressa tofun på vätska genom en handduk och mixa tofun till en slät massa i matberedaren.

6

Blanda samman nötsmul, tofumassa, stekt lök och vitlök, majsstärkelse, soja, dijonsenap, salt, svartpeppar och kryddpeppar.

7

Sila av potatisvattnet. Ta två av de kokta potatisarna och mosa på en tallrik. Tillsätt i köttbullssmeten och blanda samman. Forma bollar och lägg på ett fat. Lägg hushållspapper över potatisen och lägg på locket.

8

Hetta upp en stekpanna med olja och stek köttbullarna runt om så att de får en fin gyllenbrun stekyta.

9

Potatismos: Värm havregrädden. Tillsätt havregrädde och veganskt margarin i kastrullen med den kokta potatisen. Vispa ihop till ett mos och smaka av med salt och peppar.

10

Servera köttbullarna med potatismos, inlagd gurka och rårörda lingon.

Näringsvärde: 780 kcal, 17 g protein, 38 g fett, 88 g kolhydrater.

Photo:

Nurlan Emir