Skip to main content
Havets wallenbergare med krossad potatis
Mari Bergman

Havets wallenbergare med krossad potatis

30 minMedium
284,30 kr
2 portions 59,42 kr per portion
Klassiska wallenbergare på torsk med dill och citron. Serveras med krossad potatis med brynt smör. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
0,5 pc.Citron - Eko
350 gPotatis Fast
1 krmSalt
1,5 tbspSmör
150 gGröna Ärtor Frysta
Havets wallenbergare
300 gTorskrygg Fryst
0,5 pc.Dill - färsk
0,75 tspSalt
0,5 pc.Citron - Eko
1 pc.Ägg
2 krmSvartpeppar
0,5 tbspOlivolja
0,5 dlMatlagningsgrädde
Instructions
1

Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.

2

Havets wallenbergare: Skär fisken i mindre bitar. Mixa samman fisk, äggula, salt, peppar, rivet citronskal, citronsaft och dill i en matberedare till en färs. Tillsätt grädden i en tunn stråle medan du fortsätter mixa.

3

Forma 4 biffar och stek dem i olja i en medelvarm stekpanna ca 4-5 min/sida.

4

Tillbehör: Bryn smöret i en liten kastrull.

5

Sila av potatisvattnet och mosa samman potatisen med det brynta smöret.

6

Värm ärtorna i en kastrull på spisen i 1 min. Sila av vattnet och blanda ärtorna med rivet citronskal och en nypa salt.

7

Servera wallenbergarna med krossad potatis och ärtor.

Näringsvärde: 474 kcal, 38 g protein, 18 g fett, 37 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir