Skip to main content
Krämig laxpasta med spenat och dill
Mari Bergman

Krämig laxpasta med spenat och dill

20 minEasy
226,30 kr
4 portions 47,16 kr per portion
En krämig och god pasta med lax, dill, citron och spenat. Klassiskt, gott och lättlagat.

500 gLaxfilé Fryst
65 gFärsk bladspenat
1 pc.Dill - färsk
2 krmSvartpeppar
1 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Gul lök
400 gLinguine
2 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 tspSalt
1 pc.Citron
Instructions
1

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Skala och finhacka lök och vitlök.

3

Finhacka dillen, skölj spenat och citron.

4

Skär laxen i kuber.

5

Fräs lök och vitlök mjuk i oljan i en varm stekpanna. Tillsätt creme fraiche och ½ dl av pastavattnet och låt såsen puttra ihop. Tillsätt rivet citronskal, ca 2 tsk citronsaft och laxkuberna. Puttra under lock i ca 2 min.

6

Sila av pastavattnet och tillsätt pastan, dill och spenat till laxsåsen. Vänd runt försiktigt och smaka av med salt och peppar.

Photo:

Nurlan Emir