Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
250 g | Körsbärstomater | |
1 pc. | Gul Paprika | |
70 g | Salladsmix | |
0,5 pc. | Gurka | |
1 pc. | Röd Paprika | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Smör | |
1 tsp | Strösocker | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
3 pc. | Kycklingfile Fryst | |
2 pc. | Rödlök | |
Rödlökshoummus | ||
3 dl | Kikärtor Kokta | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Salt | |
3 tbsp | Sesampasta | |
2 pc. | Rödlök | |
3 tbsp | Vatten | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1,5 tbsp | Citron |
Skiva löken och stek i oljan på medelvärme i 5 minuter. Salta och stek vidare i ca 20 minuter på låg eller medelvärme tills löken blivit helt mjuk.
Då 5 minuter är kvar av stektiden tillsätter du socker och balsamvinäger. Ta åt sidan. Spara lite rödlök till dekoration, resten lägger du i en mixer.
Tillsätt kikärter, vatten, tahini, vitlök, citronsaft, salt och peppar och mixa tillsammans med rödlöken till en jämn smet. Lägg upp och dekorera med lite rödlök.
Stek kycklingfiléerna i smör, krydda med salt och peppar. Låt filéerna vila lite och skär sedan upp dem i skivor. Skär sallad och blanda ihop valfri dressing. Servera sallad med kyckling och hoummus.
Näringsvärde: Energi (kcal) 262,4, Protein (g) 24,0, Fett (g) 8,7, Kolhydrater (g) 17,2
Photo:
Linnea Swärd
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt