Skip to main content
Kycklingsallad med karamelliserad rödlökshoummus
Mia Troberg

Kycklingsallad med karamelliserad rödlökshoummus

30 minEasy
355,80 kr
4 portions 42,84 kr per portion
En fräsch och kalorisnål sallad med kyckling och syrlig hoummus. Nyttigt och gott!

Sallad
250 gKörsbärstomater
1 pc.Gul Paprika
70 gSalladsmix
0,5 pc.Gurka
1 pc.Röd Paprika
1 tbspVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspSmör
1 tspStrösocker
1 tbspOlivolja
1 krmSalt
3 pc.Kycklingfile Fryst
2 pc.Rödlök
Rödlökshoummus
3 dlKikärtor Kokta
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tspSalt
3 tbspSesampasta
2 pc.Rödlök
3 tbspVatten
1 cloveVitlök Vanlig
1,5 tbspCitron
Instructions
1

Skiva löken och stek i oljan på medelvärme i 5 minuter. Salta och stek vidare i ca 20 minuter på låg eller medelvärme tills löken blivit helt mjuk.

2

Då 5 minuter är kvar av stektiden tillsätter du socker och balsamvinäger. Ta åt sidan. Spara lite rödlök till dekoration, resten lägger du i en mixer.

3

Tillsätt kikärter, vatten, tahini, vitlök, citronsaft, salt och peppar och mixa tillsammans med rödlöken till en jämn smet. Lägg upp och dekorera med lite rödlök.

4

Stek kycklingfiléerna i smör, krydda med salt och peppar. Låt filéerna vila lite och skär sedan upp dem i skivor. Skär sallad och blanda ihop valfri dressing. Servera sallad med kyckling och hoummus.

Näringsvärde: Energi (kcal) 262,4, Protein (g) 24,0, Fett (g) 8,7, Kolhydrater (g) 17,2

Photo:

Linnea Swärd