Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Buljong | ||
1 krm | Nejlikor Hela | |
1 L | Vatten | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
20 g | Citrongräs Färsk | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
2,5 tbsp | Fisksås - Asiatisk | |
1 tbsp | Färsk ingefära, riven | |
2 tbsp | Tamarisoja | |
1 tbsp | Olivolja | |
2 tbsp | Kycklingfond | |
Grönsaker, kyckling, nudlar | ||
500 g | Färsk kycklingfilé | |
250 g | Shiitake-svamp | |
200 g | Glasnudlar | |
2 krm | Salt | |
1 tbsp | Rapsolja | |
1 pc. | Lime | |
300 g | Pak choi | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
180 g | Böngroddar | |
0,5 pc. | Purjolök | |
Topping | ||
40 g | Cashewnötter Naturella | |
1 pc. | Koriander - färsk | |
0,5 pc. | Mynta - färsk |
Buljong: Finhacka chili och skala och riv vitlök. Skala och skär ingefäran i centimetertjocka skivor. Banka citrongräset.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs vitlök, chili och kryddnejlika någon min. Tillsätt vatten, buljongtärningarna, soja, fisksås, citrongräs och ingefära. Koka upp och låt puttra i cirka 15 min.
Nudlar: Tillred glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj de färdigkokta nudlarna i kallt vatten.
Grönsaker: Strimla purjolök, skär pak choi i stora bitar och skiva shiitakesvampen. Tillsätt purjolök, pak choi och shiitakesvamp i buljongen. Låt sjuda i ca 5 min.
Kyckling: Salta och peppra kycklingen, stek i olja på medelhög värme. Lägg på ett lock och stek klart på låg värme. Strimla kycklingen i bitar när den svalnat något.
Buljong: Smaka av buljongen med limesaft, salt och peppar.
Servering: Ta fram djupa skålar och fördela glasnudlarna i botten av varje skål. Tillsätt buljongen med grönsakerna och toppa med den stekta kycklingen, böngroddar, mynta, koriander och grovhackade cashewnötter.
Näringsvärde: 491 kcal, 37 g protein 13 g fett, 52 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Kycklingfond 180ml Touch of Taste
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt