Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Gryta | ||
1,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Basilika - torkad | |
1 pc. | Gul lök | |
390 g | Vita Bönor Stora | |
390 g | Krossade Tomater | |
390 g | Kikärtor | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Köttbuljong | |
500 g | Nötfärs | |
1 dl | Vatten | |
1 pc. | Röd Paprika | |
Tillbehör | ||
300 g | Baguette | |
150 g | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.
Köttfärsgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna paprika. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och paprika tillsammans med nötfärsen tills färsen är helt genomstekt.
Tillsätt krossade tomater, vatten, tomatpuré, köttfond och torkad basilika. Låt puttra i 5 min. Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Tillsätt bönorna till grytan och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Värm bröden enligt brödförpackningens anvisning.
Servera köttfärsgrytan med mjukt bröd och turkisk yoghurt.
Näringsvärde: 577 KCAL 38g Protein 20g Fett 56g Kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Krossade Tomater 390g Garant