Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
150 g | Citron, (1 st) | |
800 g | Potatis Fast | |
50 g | Smör | |
200 g | Gröna Ärtor Frysta | |
Wallenbergare | ||
1 tbsp | Smör | |
400 g | Torskfilé Fryst | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
1 pc. | Ägg | |
1 dl | Ströbröd | |
1 tsp | Olivolja | |
200 g | Citron, (1,5 st) | |
1 dl | Vispgrädde | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Salt |
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen.
Wallenbergare: Lägg fisken väl avrunnen från tinad vätska i en matberedare tillsammans med ägg, grädde, dill, citronsaft, salt och svartpeppar.
Mixa tills du får en jämn och formbar smet. Forma biffar och vänd i ströbröd på en tallrik.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek wallenbergarna gyllenbruna på båda sidor. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15 min.
Tillbehör 1: Tina ärtorna i lite saltat vatten i en kastrull på spisen.
Tillbehör 2: Smält smöret i en annan kastrull.
Tillbehör 3: Skiva upp resten av citronen i klyftor.
Tillbehör 4: Sila av potatisvattnet och servera antingen kokt, pressad eller som ett potatisstomp till dina wallenbergare.
Näringsvärde: 577 KCAL 28 G PROTEIN 29 G FETT 48 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt