Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
200 g | Mörk chokladkaka | |
90 g | Vetemjöl | |
150 g | Smör | |
5 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Strösocker | |
4 pc. | Ägg |
Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter.
Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Vispa smör och socker mjukt med elvisp. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner gulorna i smörsmeten. Sikta mjölet och vänd ner det i smeten med en slickepott. Vänd även ner chokladen. Vispa äggvitorna styvt i en ren och torr bunke, gärna av rostfritt stål. Vänd ner vitorna i smeten och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Den ska inte vara helt genomgräddad. Låt svalna. Lossa kakan ur formen. Servera gärna med en generös klick lättvispad grädde.