Skip to main content
Persiljefylld strömming med grönt mos

Persiljefylld strömming med grönt mos

30 minEasy
322,90 kr
4 portions 50,05 kr per portion
Stekt strömming är fantastiskt gott.

Grönt mos
1 kgPotatis för Mos
3,5 dlMellanmjölk
3 tbspGräslök - färsk
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar
1 dlFransk dragon
Fyllning och panering
1,5 dlGrahamsmjöl
750 gStrömmingfiléer Fryst
50 gSmör
1,5 dlPersilja
1 tspSalt
Till servering
1 tbspBalsamvinäger
1 tbspOlivolja
1 pc.Citron
500 gVanliga morötter
Instructions
1

Börja med moset. Koka potatisen mjuk i lätt saltat vatten. Häll av vattnet. Pressa potatisen och vispa ner mjölken till lagom konsistens. Tillsätt kryddgrönt och smaka av med salt och peppar.

Lägg ut strömmingarna med köttsidan uppåt. Salta. Strö över hackad persilja på hälften av strömmingarna. Lägg resten av strömmingarna ovanpå.

Vänd dem i mjölet.

Hätta upp smör i pannan. Stek strömmingarna i 3-4 minuter på varje sida.

Råriv morötterna och droppa lite olivolja och balsamvinäger. Servera strömmingarna med morötter, det gröna moset och en citronklyfta.

Photo:

Ann Lindberg