Skip to main content
Viltfärsbiffar med rostad potatis och parmesankräm
Mari Bergman

Viltfärsbiffar med rostad potatis och parmesankräm

40 minEasy
503,65 kr
4 portions 66,29 kr per portion
Passa på att laga viltfärsbiffar under jaktsäsongen, biffarna får en otroligt fin viltsmak. Här serveras biffarna med ugnsbakad potatis och en fräsch parmesankräm. Tips! Kom ihåg att tina fryst färs under natten.

Tillbehör
150 gHaricot Verts
2 tspSmör
1 krmSalt
0,5 pc.Gurka
Parmesankräm
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 cloveVitlök Vanlig
0,5 tspHonung Flytande
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 dlVatten
1 krmSalt
1 tbspOlivolja
100 gGrana Padano
Rostad potatis
600 gPotatis Fast
500 gSötpotatis
0,5 pc.Basilika - färsk
2 tbspOlivolja
2 cloveVitlök Vanlig
1 krmSalt
Biffar
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
500 gÄlgfärs
2 pc.Ägg
2 krmSvartpeppar Malen
1 tbspOlivolja
1 tspSalt
1 tbspSmör
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rostad potatis: Skala sötpotatis och potatis och skär i kuber. Skala och riv vitlök. Blanda samman på en plåt med olja samt salt efter smak. Rosta i ugn i ca 30 min. Skölj och finhacka basilika och blanda med den rostade potatisen strax innan servering.

3

Parmesankräm: Riv osten fint på ett rivjärn. Vispa ihop med creme fraiche, vatten, riven vitlök, olja och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar.

4

Biffar: Blanda färsen med äggulor, creme fraiche, salt och peppar i en skål. Forma 8 biffar med vattensköljda händer. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek biffarna på båda sidor i ca 1-2 min på hög värme så att de får en fin stekyta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara och genomstekta på eftervärmen.

5

Tillbehör: Koka upp vatten i en kastrull. Skär bort ändarna på haricots vertsen och koka dem i ca 3 min. Skölj och tärna gurkan. Sila av vattnet och tillsätt smör och salt till haricots vertsen. Blanda med gurktärningarna strax innan servering.

Servera viltfärsbiffarna tillsammans med rostad potatis, parmesankräm och haricots verts.

Näringsvärde: 728 kcal. 46 g protein, 35 g fett, 56 g kolhydrater.

Photo:

Emma Mattsson