Skip to main content
Kladdkaka med Polly och färskostswirl
Hemmakock

Kladdkaka med Polly och färskostswirl

45 minEasy
315,78 kr
1 portion 152,33 kr per portion
Kladdig kaka, seg brownie och frisk cheesecake - tre favoriter i ett. Kakan smakar bäst om den görs dagen innan och serveras med vispad grädde eller vaniljglass. Ca 8 bitar. Fler recept: Pepparkakskladdkaka, Marabou mjölkchoklad kladdkaka, Kladdkaka

Kladdkaka
150 gMörk chokladkaka
100 gPolly
150 gSmör
2 dlVetemjöl
100 gCashewnötter Saltade
3 dlRåsocker Strö
3 pc.Ägg
200 gFärskost Naturell
Servera med
200 mlVaniljglass
3 dlVispgrädde
Instructions
1

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och ströa med råsocker.

2

Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt det smälta under omrörning. Ställ åt sidan.

3

Hacka nötterna grovt. Dela 1/3-del av äggen i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten. Vispa ihop sockret med äggvita och de resterande äggen, vispa ner chokladen.

4

Vänd ner, nötter, mjöl och hälften av godiset. Häll chokladsmeten i formen. Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan. Strö över resten av godiset.

5

Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.