Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kladdkaka | ||
150 g | Mörk chokladkaka | |
100 g | Polly | |
150 g | Smör | |
2 dl | Vetemjöl | |
100 g | Cashewnötter Saltade | |
3 dl | Råsocker Strö | |
3 pc. | Ägg | |
200 g | Färskost Naturell | |
Servera med | ||
200 ml | Vaniljglass | |
3 dl | Vispgrädde |
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och ströa med råsocker.
Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt det smälta under omrörning. Ställ åt sidan.
Hacka nötterna grovt. Dela 1/3-del av äggen i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten. Vispa ihop sockret med äggvita och de resterande äggen, vispa ner chokladen.
Vänd ner, nötter, mjöl och hälften av godiset. Häll chokladsmeten i formen. Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan. Strö över resten av godiset.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia