Skip to main content
Lammfärsgryta med bönor
Hemmakock

Lammfärsgryta med bönor

30 minEasy
371,00 kr
4 portions 56,79 kr per portion
Lammfärsgryta med bönor

500 gPenne
1 krmSalt
1 pc.Fänkål Färsk
1 tbspOlivolja
1 pc.Gul lök
0,5 dlBladpersilja - färsk
3 tbspCitron
280 gGröna oliver
2 dlVatten
250 gKörsbärstomater
2 tbspGrönsaksfond
0,5 pc.Färsk Chili
500 gLammfärs
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspRosmarin - färsk
410 gBlack Eye Bönor
100 gPalsternacka
3 pc.Vitlök Vanlig
Instructions
1

Skär lök, fänkål och palsternacka i sockerbitsstora bitar. Skiva vitlöken tunt. Skala citronen och dela skalet i stora bitar. Fräs allt i olja i en stekpanna. Tillsätt rosmarin och timjan och smaka av med salt och peppar. Klicka i lammfärsen i grova bitar, finfördela den inte. Häll på grönsaksfond, vatten och tunnt skivad chili. Låt puttra 7-8 minuter. Lägg i bönor, oliver och tomater. Smaka av med citronsaft. Blanda om, strö över hackad persilja och servera tillsammans med pasta.