Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Broccolifritters | ||
3 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Salt | |
5 pc. | Ägg | |
100 g | Parmesanost | |
3 pc. | Broccoli Färsk | |
2 dl | Vetemjöl | |
2 dl | Olivolja | |
Sallad | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Balsamvinäger | |
1 krm | Flingsalt | |
125 g | Körsbärstomater | |
4 dl | Quinoa | |
Dipp | ||
150 g | Fetaost | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Broccolifritters: Dela broccolin i buketter och koka några minuter så att den är mjuk men har lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och låt rinna av och svalna lite.
Riv parmesanosten. Vispa ihop äggen i en bunke tillsammans med mjöl, parmesan, pressad vitlök, salt och peppar. Hacka broccolin i små bitar och tillsätt till äggblandningen.
Sallad: Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Skölj grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Skala och finstrimla löken. Blanda quinoa med grönsakerna och ringla över lite olja och vinäger. Salta och peppra efter smak.
Dipp: Mixa yoghurt och fetaost med en stavmixer eller mosa ihop med en gaffel. Smaka av med lite salt och peppar och ställ kallt till servering.
Broccolifritters: Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Klicka ut smeten med en sked direkt i pannan till små biffar. Stek inte för många i taget. Stek några minuter per sida så att det får en vacker färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera broccolifritters tillsammans med din sallad och fetaostdipp.
Näringsvärde: 693 KCAL 39 gram protein 35 gram fett 49 gram kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana