Skip to main content
Grillad fläskfilé med fetaostsallad

Grillad fläskfilé med fetaostsallad

30 minEasy
348,90 kr
4 portions 60,43 kr per portion
Grillad fläskfilé med fetaostsallad

75 gHonungsmarinad
2 dlCouscous
350 gAubergine
0,5 krmSalt
150 gFetaost
550 gFläskfile Färsk
100 mlAioli
1 tbspOlivolja
200 gKörsbärstomater
0,5 krmSvartpeppar
2 pc.Rödlök
2 tbspVinäger
550 gIsbergssallat
Instructions
1

Lägg fläskfilén i en påse, slå på 2/3 av honungsmarinaden och låt det marinera minst 1 timme men gärna över natten. Skiva auberginen och lägg den i en påse tillsammans med den resterande honungsmarinaden, och låt dra i ca 30 minuter. Koka couscousen och lägg den i en skål. Strimla salladen, dela tomaterna, skiva löken tunt och bryt osten i halvcentimeterstora bitar. Grilla fläskfilén hel på medelvarm grill, låt den sedan vila några minuter inslagen i aluminiumfolie Grilla auberginen tills den blir gyllenbrun och knaprig. Blanda grönsaker, ost, aubergine och couscous, smaksätt med salt, peppar, olja och vinäger. Skär upp filén och servera dem på salladen och aioli.

Photo:

Gunnar Nydrén