Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Karamelliserad lök | ||
2 tbsp | Smör | |
1 krm | Strösocker | |
1 krm | Salt | |
2 pc. | Gul lök | |
Burgare | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Vatten | |
500 g | Nötfärs | |
2 tbsp | Dijonsenap | |
1 tsp | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
Tillbehör | ||
4 pc. | Ägg | |
1 pc. | Avokado | |
2 pc. | Tomater | |
480 g | Lantbröd | |
0,5 pc. | Romansallat |
Värm ugnen till 175 grader.
Burgare: Blanda nötfärsen med senap och vatten i en bunke. Krydda med salt och svartpeppar. Forma färsen till fyra fina hamburgare.
Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn hamburgarna i olivolja i ca 3 minuter på varje sida så att de får en fin stekyta. Lägg över burgarna på ett ugnssäkert fat och låt de steka klart i ugnen. Torka ur pannan.
Karamelliserad lök: Skala och skiva löken. Värm stekpannan till medeltemperatur. Stek löken i smör i ca 5 minuter tills den är ordentligt brynt. Tillsätt då socker och salt och stek vidare i en minut.
Tillbehör: Skiva tomat och avokado och skölj salladen och riv loss blad.
Stek äggen i lite olja i en ny varm panna. Rosta under tiden brödskivorna i en brödrost.
Montera ihop din burgare med sallad, tomat, avokado, burgare, lök och stekt ägg.
Näringsvärde: 606 kcal. 40 g protein, 33 g fett, 35 g kolhydrater.
Photo:
Jacob Fridholm
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Grekiskt Lantbröd 600g Bake My Day