Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Dressing | ||
2 tbsp | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Dijonsenap | |
1 tsp | Honung Flytande | |
Sallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
240 g | Svarta oliver utan kärnor | |
125 g | Körsbärstomater | |
2 pc. | Ägg | |
500 g | Laxfilé | |
1 tbsp | Olivolja | |
600 g | Potatis Fast | |
70 g | Salladsmix | |
1 krm | Salt | |
125 g | Gurka |
Sallad: Tvätta och skär potatisen i klyftor. Koka potatisklyftorna i lite saltat vatten ca 10 min, eller tills de känns färdigkokta. Passa på att koka potatis till recept 3 redan idag.
Koka äggen så att gulan fortfarande är lite mjuk, ca 7-8 min från de att vattnet har börjat koka. Detta varierar lite beroende på spis. Spola dem sedan kalla, skala och skär dem i skivor.
Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurkan i bitar. Skölj salladen.
Dela varje laxfilé i 4 bitar så att du får stora kuber. Salta och peppra på båda sidor. Stek laxkuberna i olja i en varm stekpanna ca 3-4 min på båda sidor.
Dressing: Vispa ihop olja, balsamvinäger, senap och honung i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Montering: Blanda samman kokt potatis, sallad, tomat, oliver och gurka med dressingen. Lägg upp på ett fat och toppa med lax och ägg.
Näringsvärde: 813 kcal, 36 g protein, 60 g fett, 29 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1