Skip to main content
Bondsallad med kantareller och rökt fläsk
Börje Salming

Bondsallad med kantareller och rökt fläsk

30 minEasy
416,61 kr
4 portions 57,66 kr per portion
En god rätt med smak av kantareller

Till servering
4 pc.Ägg
Vinägrett
1 cloveVitlök
1 dlOlivolja
1 tbspCitron
1 tspSenap
1 LKantareller Konserv
1 pc.Huvudsallat
1 pc.Ciabatta
200 gRökt Sidfläsk Bit
1 pc.Rödlök
200 gKörsbärstomater
Instructions
1

Fördela sallatsbladen på fyra tallrikar.

Dela tomaterna och strimla löken. Tärna fläsket och stek det knaprigt i torr panna.

Om svampen är mycket blöt bör den kokas ur i torr panna först tills all vätska kokat in. Hetta upp lite smör i en panna och stek svampblandningen.

Ta upp svampen och stek sedan brödet i grova bitar.

Fördela fläsk, svamp och krutonger på sallatsbladen. Salta och peppra. Dela äggen och arrangera ovanpå.

Vispa ihop vinägretten och skeda över. Servera genast!

Photo:

Johnny Wohlin