Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
4 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsp | Salt | |
2 pc. | Ägg | |
5 dl | Standardmjölk | |
1 tsp | Bakpulver | |
100 g | Smör |
Börja med att smälta smöret på låg värme. Det får inte koka för att få riktigt smörsmak.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en stor skål.
Vispa ihop mjölken till en jämn smet. Addera ägg och det smälta smöret.
Låt gärna våffelsmeten vila en stund innan gräddningen. Under tiden hetta upp ett våffeljärn.
Servera nygräddade som möjligt. Gärna med vaniljglass eller sylt eller grädde!
Smörjlaggarna före första gräddningen om våffeljärnet saknar teflon).
Grädda våfflorna tills de fått fin färg.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt