Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
150 g | Smör | |
1 dl | Russin | |
2 tsp | Vaniljsocker | |
1,5 dl | Havregryn | |
1 krm | Salt | |
2 tsp | Kardemumma Mald | |
1 tsp | Bikarbonat | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
1,5 dl | Strösocker |
Sätt ugnen på 175 grader.
Bred ut havregrynen på en ugnsplåt. Rosta grynen i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 5-10 min. Passa havregrynen noga så att de inte bränns! Låt svalna.
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt vetemjöl, havregryn, kardemumma, russin, bikarbonat och salt och arbeta snabbt ihop till en deg.
Forma degen till två rullar och dela sedan varje rulle i ca 12 bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg glest på plåtar täckta med bakplåtspapper. Platta till dem något och grädda sedan mitt i ugnen, ca 12 min.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria