Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
3 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
400 g | Tortiglioni | |
1 tsp | Chiliflakes | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
300 g | Stekfläsk | |
3 tbsp | Olivolja | |
800 g | Hela Tomater Konserverade | |
1 dl | Vatten | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 tbsp | Balsamvinäger |
Koka upp saltat vatten till pastan.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka chilipeppar. Tärna sidfläsket smått.
Hetta upp olja i en stor stekpanna eller gryta och fräs lök, vitlök, chili, fläsk och chiliflakes i ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare ca 30 sek. Tillsätt balsamvinäger, konserverade tomater och grönsaksbuljong. Låt tomatsåsen puttra i ca 10 min. Hacka sönder tomaterna lite med en slev/gaffel.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt 1 dl av pastavattnet till tomatsåsen efter ca 7 min koktid.
Finhacka basilikan.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan till tomatsåsen. Vänd ner basilikan och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar och lägg upp pastan på tallrikar. Ät och njut!
Näringsvärde: 579 kcal, 18 g protein, 18 g fett, 81 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta