Skip to main content
Harissarostad kyckling
Mari Bergman

Harissarostad kyckling

40 minEasy
249,25 kr
4 portions 33,98 kr per portion
En färgsprakande rätt där allt tillagas i samma form - lika lättlagad som god. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
1 pc.Mynta - färsk
1 pc.Paprikamix
600 gFärsk kycklingfilé
1 tbspHarissa
2 pc.Rödlök
Från ditt skafferi
4 dlCouscous
4 cloveVitlök Vanlig
2 tbspOlivolja
1 tspVitvinsvinäger
1 tspSalt
Instructions
1

Värm ugnen till 180 grader.

2

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Skär paprikorna i bitar och skala och klyfta rödlökarna. Skala vitlöksklyftor. Lägg paprika, rödlök och vitlök runt om kycklingen.

3

Blanda harissa med olja, salt och vinäger i en liten skål. Gnid in kyckling och grönsaker ordentligt med harissaoljan och rosta i ugnen ca 30 min.

4

Toppa kycklingen med myntablad och servera med t. ex. couscous.

Photo:

Nurlan Emir