Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Broccolipesto | ||
0,5 pc. | Citron - Eko | |
2 krm | Chiliflakes | |
3 krm | Salt | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
30 g | Parmesanost | |
25 g | Pumpakärnor | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Broccoli Färsk | |
Laxpasta | ||
2 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar | |
250 g | Laxfilé | |
1 pc. | Zucchini |
Broccolipesto: Koka upp saltat vatten i en kastrull. Dela broccolin i mindre buketter. Koka broccolibuketterna i ca 2 min. Sila av vattnet men spara 2 msk av kokvattnet.
Lägg broccolibuketterna i en matberedare tillsammans med 2 msk kokvatten. Tillsätt pumpakärnor, skalade vitlöksklyftor, grovriven grana padano, basilika, olja, rivet citronskal och citronsaft. Mixa ihop till en pesto och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
Laxpasta: Krydda laxfiléerna med salt och peppar och stek laxen i olja i en varm panna ca 2 min/sida.
Svarva zucchinin till spaghetti med hjälp av en grönsakssvarv eller hyvla långa strimlor med hjälp av en potatisskalare. Blanda zucchinipastan med broccolipeston och lägg upp i skålar. Toppa med bitar av den stekta laxen.
Näringsvärde: 496 kcal, 38 g protein, 33 g fett, 10 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria