Skip to main content
Spaghetti med grillad paprikasås och solrosfrön
Mari Bergman

Spaghetti med grillad paprikasås och solrosfrön

20 minEasy
217,25 kr
4 portions 27,11 kr per portion
En lättlagad pastarätt med smakrik sås som kommer uppskattas av både stora och små. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
1 pc.Gul lök
550 gGrillad paprika
150 gSolroskärnor Naturella
1 pc.Persilja - färsk
400 gSpaghetti
Från ditt skafferi
1 krmSvartpeppar Malen
2 tspPaprikakrydda
1 tspFlingsalt
1 tbspOlivolja
2 cloveVitlök Vanlig
1 tspChiliflakes
Instructions
1

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Sila av oljan från den grillade paprikan och grovhacka paprikan.

3

Rosta solrosfröna i en torr stekpanna med paprikapulver, chiliflakes och flingsalt. Häll över solrosfröna på en tallrik.

4

Hetta upp olja i stekpannan och bryn lök och vitlök. Tillsätt grillad paprika, hälften av de rostade solrosfröna och 1 dl av det kokande pastavattnet. Låt såsen koka ihop och mixa den slät med hjälp av en stavmixer eller blender.

5

Sila av pastavattnet och blanda pastan med paprikasåsen. Tillsätt finhackad persilja och smaka av med salt och peppar.

6

Lägg upp pastan på tallrikar och strö över de rostade solrosfröna. Klart att servera!

Photo:

Nurlan Emir