Skip to main content
Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto
Zeta

Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

15 minEasy
233,76 kr
2 portions 60,18 kr per portion
Pinsa med klassiska italienska smaker som mozzarella, prosciutto och parmesan.

0,25 pc.Basilika - färsk
70 gProsciutto
100 gBuffelmozzarella
1 pc.Färdiga pizzabottnar
1 krmSalt
100 gParmesanost
3 tbspPizzasås
1 tspOlivolja, Extra Virgin
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft.

2

Skär mozzarella i bitar och lägg dem på hushållspapper. Lägg ett papper över och tryck till. Mozzarellan får då krämigare konsistens och pinsan blir inte för blöt.

3

Fördela tomatsåsen över pinsan. Strössla över ½ dl parmesanflagor och lägg på mozzarella. Pensla gärna kanterna med olivolja för extra krisp.

4

Grädda pinsan i ca 7 minuter eller tills osten smält och brödet fått fin färg.

5

Salta och peppra.

6

Fördela prosciutto, basilika och flagor av parmesan över pinsan. Ringla över olivolja. Servera!

Recept/foto Zeta

Photo:

Zeta