Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köp hem | ||
600 g | Färsk laxfilé | |
0,5 pc. | Färsk timjan | |
300 g | Wokmix | |
1 g | Saffran | |
3 dl | Vispgrädde | |
Från ditt skafferi | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Gul lök | |
4 dl | Vatten | |
2,5 tbsp | Fiskfond | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 krm | Svartpeppar | |
1,25 tbsp | Vitvinsvinäger |
Tärna laxfilén och lägg tärningarna i en skål. Salta och peppra och ställ åt sidan.
Skala och finhacka lök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken mjuk tillsammans med saffran. Tillsätt vitvinsvinäger, fond, grädde, vatten, chiliflakes och en nypa salt och peppar. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 20 min.
Repa av timjanblad och lägg i en skål.
Tillsätt wokgrönsaker och timjanblad i såsen och låt koka i ca 5 min så att grönsakerna mjuknar. Tillsätt laxtärningarna och sjud på svag värme i ca 2 min så att laxen blir genomkokt.
Smaka av fiskgrytan med salt och peppar. Häll upp grytan i skålar, ät och njut!
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko