Skip to main content
Saffranskryddad fiskgryta
Mari Bergman

Saffranskryddad fiskgryta

40 minEasy
438,35 kr
4 portions 81,57 kr per portion
En ljuvlig fiskgryta med saffran på endast fem huvudingredienser. Perfekt alla dagar i veckan. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
600 gFärsk laxfilé
0,5 pc.Färsk timjan
300 gWokmix
1 gSaffran
3 dlVispgrädde
Från ditt skafferi
1 tbspOlivolja
1 krmSalt
1 pc.Gul lök
4 dlVatten
2,5 tbspFiskfond
2 krmChiliflakes
1 krmSvartpeppar
1,25 tbspVitvinsvinäger
Instructions
1

Tärna laxfilén och lägg tärningarna i en skål. Salta och peppra och ställ åt sidan.

2

Skala och finhacka lök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken mjuk tillsammans med saffran. Tillsätt vitvinsvinäger, fond, grädde, vatten, chiliflakes och en nypa salt och peppar. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 20 min.

3

Repa av timjanblad och lägg i en skål.

4

Tillsätt wokgrönsaker och timjanblad i såsen och låt koka i ca 5 min så att grönsakerna mjuknar. Tillsätt laxtärningarna och sjud på svag värme i ca 2 min så att laxen blir genomkokt.

5

Smaka av fiskgrytan med salt och peppar. Häll upp grytan i skålar, ät och njut!