Skip to main content
Sötpotatisenchiladas
Mari Bergman

Sötpotatisenchiladas

50 minMedium
304,90 kr
4 portions 49,59 kr per portion
Vegetariska enchiladas gjorda på sötpotatis - lika gott för stora som små! Sötpotatisen kan med fördel rostas en dag i förväg och förvaras i kylen. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 1,0

Tillbehör
115 gTacosås
180 gRomansallat, (1 st)
0,5 pc.Gurka
1,5 dlGräddfil
1 pc.Tomater
170 gMajskorn
Sötpotatis
600 gSötpotatis
0,5 tspSalt
1 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Bakplåtspapper
0,5 tbspFärsk ingefära
1 krmSvartpeppar Malen
1,5 tbspOlivolja
Enchiladas
65 gFärsk bladspenat
2 tbspCitron
150 gFetaost
380 gSvarta Bönor
115 gTacosås
75 gRiven Ost
170 gMajskorn
8 pc.Tortilla
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Sötpotatis: Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv vitlök och ingefära.

3

Blanda samman sötpotatis, vitlök, ingefära, olivolja och salt och peppar efter smak i en bunke. Fördela sötpotatisen jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 min.

4

Enchiladas: Blanda den rostade sötpotatisen med spenat, smulad fetaost, rivet citronskal, avrunna bönor och majs.

5

Fördela blandningen i 8 st tortillabröd. Rulla ihop bröden och lägg i en smord ugnsfast form med skarven neråt. Fördela tacosås över och toppa med riven ost. Gratinera i ugn i ca 10 min.

6

Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och tärna gurka och tomat. Blanda ihop i en skål med resten av majsen.

7

Servera enchiladas med sallad, gräddfil och tacosås.

Näringsvärde: 830 kcal, 30 g protein, 32 g fett, 101 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir