Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Laxpudding | ||
3 dl | Mjölk | |
1 kg | Potatis | |
2 tbsp | Smör | |
0,5 tsp | Salt | |
4 pc. | Ägg | |
2 pc. | Gul lök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Dill - färsk | |
400 g | Lax Gravad | |
Sallad | ||
0,5 pc. | Gurka | |
65 g | Salladsmix | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 tbsp | Balsamvinäger | |
Brynt smör | ||
50 g | Smör |
Värm ugnen till 200 grader.
Laxpudding: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Skär laxen i skivor.
Skala och skiva löken. Fräs löken i smör i en stekpanna så att löken mjuknar utan att ta färg.
Vispa ihop ägg, mjölk, finhackad dill, salt och peppar i en bunke.
Skiva den kokta potatisen.
Varva potatis, lax och stekt lök i en form. Häll över äggstanningen och sätt in i ugnen ca 30-40 min.
Sallad: Skölj och skär gurkan i bitar. Skala och finstrimla löken. Blanda samman i en skål med salladen och ringla över olja och balsamvinäger.
Brynt smör: Bryn smöret i en kastrull strax innan servering.
Ringla brynt smör över laxpuddingen och servera med salladen vid sidan av.
Näringsvärde: 696 kcal, 37 g protein, 37 g fett, 52 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta