Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Buljong | ||
2 krm | Chiliflakes | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
2 tbsp | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Salt | |
100 g | Shiitake-svamp | |
300 g | Nudlar | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 pc. | Broccoli Färsk | |
1,5 tbsp | Sesamolja | |
5 tbsp | Kycklingfond | |
250 g | Pak choi | |
3 tbsp | Färsk ingefära | |
4 tbsp | Japansk soja | |
2 tbsp | Fisksås - Asiatisk | |
1,5 L | Vatten | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
5 clove | Vitlök Vanlig | |
150 g | Ostronskivling | |
Krispig lax | ||
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
1 tbsp | Smör | |
2 krm | Råsocker Strö | |
1 tsp | Flingsalt | |
2 tsp | Japansk soja | |
1 tbsp | Rapsolja | |
2 krm | Ingefära Malen | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
600 g | Färsk laxfilé | |
Topping | ||
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
50 g | Böngroddar | |
100 g | Jordnötter Rostade/Saltade | |
50 g | Salladslök |
Värm ugnen till 160 grader.
Buljong: Skala och riv ingefära och vitlök. Finhacka chilipepparn. Dela ostronskivlingen i mindre bitar och halvera shiitakesvampen.
Fräs ingefära, vitlök och chili i rapsolja i en stor kastrull/gryta i ca 1 min under omrörning. Tillsätt svampen och fräs ytterligare i 2 min.
Tillsätt kycklingfond, soja, fisksås, vitvinsvinäger, sesamolja och honung och låt puttra på hög värme i ca 1 min. Tillsätt vatten, och låt buljongen koka upp. Sänk värmen, och låt buljongen sjuda under lock i minst 1 tim. Rör om då och då.
Dela broccolin i mindre buketter och skär pak choi i bitar. Spara 4 st hela pak choiblad till garnering.
Lax: Krydda en sida av den hela laxfilén med salt, chiliflakes, ingefära och råsocker.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek laxen enbart på den kryddade sidan på medelhög- hög värme i ca 2-3 min så att laxen får en krispig yta. Tillsätt soja i pannan och ös med en sked över laxen.
Lägg laxen med den stekta sidan upp i en ugnsfast form. Strö över lite finhackad mynta och stek klart i ugnen i ca 20 min.
Topping: Strimla salladslöken och hacka eller mortla nötterna. Skölj böngroddarna. Lägg upp toppingen i skålar och ställ åt sidan.
Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen och spola dem sedan kalla.
Buljong: Smaka av buljongen med chiliflakes, salt och peppar efter smak. Tillsätt broccolibuketter och pak choi och låt grönsakerna sjuda i buljongen i 2 min.
Servering: Fördela nudlar i djupa tallrikar och slå över buljong. Toppa med krispig lax, salladslök, böngroddar och nötter. Dekorera med hela pak choiblad och myntakvistar. Ät och njut!
Photo:
Lina Eriksson
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Jordnötter Salta 275g Estrella