Skip to main content
Parmesankyckling med tomat, basilika och dijon
Åse Falkman Fredrikson

Parmesankyckling med tomat, basilika och dijon

50 minEasy
335,10 kr
4 portions 32,11 kr per portion
Enkel och god kyckling som passar lika bra som vardagsmiddag som till helgbjudningen! Receptet kommer från Åse Falkman Fredrikson, 56kilo.se

1 krmSvartpeppar Malen
50 gSoltorkade Tomater
2 dlRiven Parmesanost
4 pc.Kycklingfile Fryst
1 tbspSmör
2 dlVispgrädde
0,5 tspSalt
1 tspTorkad oregano
2 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Basilika - färsk
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 dlSvarta oliver utan kärnor
3 tbspFärskost Naturell
3 tbspDijonsenap
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Putsa och dela kycklingfiléerna på längden. Stek i smör i het panna, bara tills kycklingen fått fin färg. Lägg över i ugnsform.

3

Vispa ihop grädde, crème fraiche, riven parmesan, färskost, dijonsenap, pressad vitlök, skivade oliver och strimlade soltorkade tomater. Smaka av med salt och peppar.

4

Grovhacka basilikan och lägg över kycklingen, häll såsen över. Krydda ev. med lite oregano

5

Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.