Skip to main content
Falafelbollar med skördesallad och fetaostdipp
Mari Bergman

Falafelbollar med skördesallad och fetaostdipp

40 minEasy
362,95 kr
4 portions 43,12 kr per portion
En underbar vegorätt med falafel och krispig sallad på höstens vackra färger.

Skördesallad
1 pc.Citron
0,75 pc.Persilja - färsk
1 krmSvartpeppar
1 pc.Broccoli
100 gMorötter
200 gGulbetor
1 pc.Svenska Äpplen
2 tbspOlivolja
1 pc.Salladsmix
200 gPolkabetor
150 gSugarsnaps
2 krmSalt
Tillbehör
1 pc.Baguette
Falafelbollar
1 pc.Falafelmix
1 tbspOlivolja
Fetaostdipp
1 tspHonung Flytande
150 gFetaost
1 krmSalt
0,5 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar
1 dlYoghurt för Matlagning
0,25 pc.Persilja - färsk
Instructions
1

Falafellbollar: Blanda falafellmixen med varmt vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt stå i 20 min och rulla sedan bollar av smeten. Stek falafellbollarna runt om i olja i ca 5 min.

2

Fetaostdipp: Mixa fetaost, yoghurt, honung, persilja, salt och peppar till en slät dipp. Lägg upp i en skål och ringla över olivolja.

3

Skördesallad: Skölj salladen och lägg upp på et fat. Skär broccolin i buketter och sjud i vatten i ca 30 sek. Sila av vattnet och spola broccolin kall.

4

Skala rotfrukterna. Hyvla tunna skivor av polkabetor och gulbetor och hyvla långa remsor av morötterna.

5

Dela sugarsnapsen på längden och skiva äpplet. Finhacka persiljan.

6

Blanda salladen med broccoli, sugarsnaps, persilja, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Toppa med skivade betor, äpple, morotsstrimlor och falafelbollar.

7

Värm brödet i ugnen.

Servera skördesalladen och falafelbollarna med fetaostdipp och varmt bröd.

Photo:

Nurlan Emir