Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Skördesallad | ||
1 pc. | Citron | |
0,75 pc. | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 pc. | Broccoli | |
100 g | Morötter | |
200 g | Gulbetor | |
1 pc. | Svenska Äpplen | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Salladsmix | |
200 g | Polkabetor | |
150 g | Sugarsnaps | |
2 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
1 pc. | Baguette | |
Falafelbollar | ||
1 pc. | Falafelmix | |
1 tbsp | Olivolja | |
Fetaostdipp | ||
1 tsp | Honung Flytande | |
150 g | Fetaost | |
1 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,25 pc. | Persilja - färsk |
Falafellbollar: Blanda falafellmixen med varmt vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt stå i 20 min och rulla sedan bollar av smeten. Stek falafellbollarna runt om i olja i ca 5 min.
Fetaostdipp: Mixa fetaost, yoghurt, honung, persilja, salt och peppar till en slät dipp. Lägg upp i en skål och ringla över olivolja.
Skördesallad: Skölj salladen och lägg upp på et fat. Skär broccolin i buketter och sjud i vatten i ca 30 sek. Sila av vattnet och spola broccolin kall.
Skala rotfrukterna. Hyvla tunna skivor av polkabetor och gulbetor och hyvla långa remsor av morötterna.
Dela sugarsnapsen på längden och skiva äpplet. Finhacka persiljan.
Blanda salladen med broccoli, sugarsnaps, persilja, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Toppa med skivade betor, äpple, morotsstrimlor och falafelbollar.
Värm brödet i ugnen.
Servera skördesalladen och falafelbollarna med fetaostdipp och varmt bröd.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Äpple Sverige "Aroma" Klass1
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana