Skip to main content
Limekyckling med risnudlar

Limekyckling med risnudlar

20 minEasy
304,60 kr
4 portions 54,19 kr per portion
Jessica Frejs absoluta favoritrecept! En lättlagad nudelrätt med limekyckling. "Jag älskar den syrliga limesåsen som balanserar perfekt på gränsen till att bli för syrlig med hjälp av honungen. Jag är nästan helt hundra på att det här kommer bli en stående favorit hemma hos er också!"

0,5 tspSalt
2 tbspSmör
400 gRisnudlar
2 tbspJapansk soja
0,5 tspSvartpeppar Malen
4 dlCreme Fraiche Naturell
750 gFärsk kycklingfilé
1 pc.Hönsbuljong
2 pc.Lime
2 dlVatten
0,25 pc.Persilja - färsk
2 tbspHonung Flytande
Instructions
1

Värm vatten till risnudlarna.

2

Strimla kycklingen och salta och peppra den.

3

Välj en stekpanna med höga kanter så att såsen ryms, och stek kycklingen i rikligt med smör så att den får en schysst gyllene färg.

4

Vispa ihop limesaft och zest (bara det gröna), smulad hönsbuljongtärning, crème fraiche, vatten, soja och honung (gärna en blommig sort) i en skål och häll sen blandningen över kycklingen i pannan. Låt det koka ihop ca 10 minuter.

5

Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

6

Servera de nykokta nudlarna med limekycklingen och strö över hackad persilja.

Receptet kommer ur boken "Hur lätt som helst " av Jessica Frej. Boken ges ut av HarperCollins Nordic.

Photo:

Lina Eidenberg Adamo