Skip to main content
Asiatiska fläskkarréspett med myntasås och tabbouleh
Mari Bergman

Asiatiska fläskkarréspett med myntasås och tabbouleh

1 h 30 minEasy
435,35 kr
4 portions 40,94 kr per portion
Ljuvligt goda och saftiga spett att lägga på grillen eller steka i panna. Låt karrén marineras i minst 1 timme, men gärna över natten i kylen för att få så mycket smak som möjligt.

Tabbouleh
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Rödlök
2 tbspOlivolja
1 tspHonung Flytande
1 krmSalt
0,5 pc.Blomkål
1 dlCouscous
3 pc.Tomater
0,5 pc.Mynta - färsk
1 tbspVit balsamvinäger
Myntasås
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Lime
1 krmSalt
1 tbspMajonnäs
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 tspHonung Flytande
1 pc.Mynta - färsk
Fläskkarréspett
1 tbspFärsk ingefära
1 tspFlingsalt
1 tbspFisksås - Asiatisk
1 tbspBalsamvinäger
65 gVitlöksmarinad
800 gFläskkarré
4 pc.Grillpinnar
1 pc.Lime
Instructions
1

Fläskkarréspett: Lägg spetten i blöt.

2

Häll marinaden i en skål. Skala och riv ingefära. Tillsätt riven ingefära, rivet limeskal, limesaft, fisksås, balsamvinäger och salt till marinaden. Rör om ordentligt.

3

Skär karrén i tärningar och lägg ner i marinaden. Låt marinera i minst 1 tim men gärna över natten i kylen.

4

Myntasås: Blanda yoghurt med majonnäs i en skål. Tillsätt rivet limeskal, limesaft och honung. Finhacka myntan och blanda ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.

5

Tabbouleh: Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen och låt den sedan svalna lite. Skölj och finhacka blomkålen. Skölj och tärna tomaterna smått. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka myntan. Blanda alla ingredienser i en skål och tillsätt olja, vit balsamvinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.

6

Fläskkarréspett: Trä köttbitarna på spetten.

7

Grilla spetten under lock på indirekt värme vid sidan av kolen, och vänd dem då och då om du vill grilla på utegrillen.

8

Du kan även grilla spetten i en grillpanna i ca 2 min på varje sida. Stek sedan klart i ugnen på 160 grader i ca 15 min.

Servera spetten med tabbouleh och myntasås.

Styling: Carina Hejde & Mari Bergman

Näringsvärde: 715 kcal, 51 g protein, 42 g fett, 31 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir