Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tabbouleh | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Rödlök | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Blomkål | |
1 dl | Couscous | |
3 pc. | Tomater | |
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
Myntasås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Lime | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Majonnäs | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 pc. | Mynta - färsk | |
Fläskkarréspett | ||
1 tbsp | Färsk ingefära | |
1 tsp | Flingsalt | |
1 tbsp | Fisksås - Asiatisk | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
65 g | Vitlöksmarinad | |
800 g | Fläskkarré | |
4 pc. | Grillpinnar | |
1 pc. | Lime |
Fläskkarréspett: Lägg spetten i blöt.
Häll marinaden i en skål. Skala och riv ingefära. Tillsätt riven ingefära, rivet limeskal, limesaft, fisksås, balsamvinäger och salt till marinaden. Rör om ordentligt.
Skär karrén i tärningar och lägg ner i marinaden. Låt marinera i minst 1 tim men gärna över natten i kylen.
Myntasås: Blanda yoghurt med majonnäs i en skål. Tillsätt rivet limeskal, limesaft och honung. Finhacka myntan och blanda ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Tabbouleh: Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen och låt den sedan svalna lite. Skölj och finhacka blomkålen. Skölj och tärna tomaterna smått. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka myntan. Blanda alla ingredienser i en skål och tillsätt olja, vit balsamvinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.
Fläskkarréspett: Trä köttbitarna på spetten.
Grilla spetten under lock på indirekt värme vid sidan av kolen, och vänd dem då och då om du vill grilla på utegrillen.
Du kan även grilla spetten i en grillpanna i ca 2 min på varje sida. Stek sedan klart i ugnen på 160 grader i ca 15 min.
Servera spetten med tabbouleh och myntasås.
Styling: Carina Hejde & Mari Bergman
Näringsvärde: 715 kcal, 51 g protein, 42 g fett, 31 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta