Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Citron | |
2 pc. | Ägg, (el. 8 vaktelägg) | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
1 pc. | Grovlimpa | |
Gubbröra | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 L | Vatten | |
3 tbsp | Majonnäs | |
50 g | Ansjovisfiléer | |
0,5 tsp | Salt | |
3 pc. | Ägg | |
1 pc. | Rödlök |
Skala de kokta äggen och separera vitan från gulan. Hacka vitan och mosa gulan fint.
Blanda hackad äggvita, mosad gula och finhackad rödlök med majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Häll av vätskan från ansjovisfiléerna och skär fem stycken av dessa i bitar och blanda ner i röran.
Skär gräslöken fint och skär citronen i klyftor. Skär fem stycken ansjovisfiléer i två delar.
Koka vakteläggen 2-3 min. När äggen kokat klart läggs de med en hålslev i kallt vatten där de får ligga i 5 min. Använder du vanliga ägg kan du koka dem i 7-8 min så att de blir krämiga.
Klicka ut röran på brödet och garnera med de fem delade ansjovisfiléerna, delade vaktelägg (eller klyftade vanliga ägg), gräslök och lite citron.
Photo:
Susanna Livijn Wexell
1 Kärnsund Surdegsbröd 700g Pågen
1 Svartpeppar Grov Mellanburk 59g Santa Maria
1 Ansjovis Original 125g Grebbestads
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt