Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
1 krm | Salt | |
125 g | Broccoli | |
1 pc. | Granatäpple | |
30 g | Salladsmix | |
2 tsp | Olivolja | |
1 tsp | Balsamvinäger | |
Kyckling | ||
1 krm | Salt | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
Sötpotatisgratäng | ||
100 g | Fetaost | |
1 kg | Sötpotatis | |
1 tsp | Salt | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
2 dl | Mjölk | |
3 krm | Chiliflakes |
Värm ugnen till 200 grader.
Sötpotatisgratäng: Skala och skiva sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor.
Blanda samman grädde, mjölk, smulad fetaost, timjan, chiliflakes och salt i en bunke.
Lägg sötpotatisskivorna i en ugnsform och häll över gräddblandningen. Smula över resten av fetaosten och sätt in i ugnen i ca 40 min.
Sallad: Skär broccolin i mindre buketter. Koka upp saltat vatten och koka broccolibuketterna i ca 30 sek. Sila av vattnet och spola broccolin kall. Lägg upp i en skål och tillsätt salladsmixen.
Dela granatäpplet i 4 delar och pilla ut kärnorna. Blanda kärnorna med salladen och tillsätt olja och balsamvinäger.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn kycklingfiléerna i ca 4 min/ sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Servera kycklingen med sötpotatisgratäng och sallad.
Näringsvärde: 879 kcal, 52 g protein, 49 g fett, 58 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria