Skip to main content
Jessica Frejs potatis- och jordärtskockssoppa
Jessica Frej

Jessica Frejs potatis- och jordärtskockssoppa

40 minEasy
212,80 kr
4 portions 30,16 kr per portion
Jessica Frej gästar vår matkasse och bjuder på en riktigt krämig och god soppa. Perfekt att värma sig med i höstkylan.

Tillbehör
150 gFärskost Naturell
1 pc.Focaccia
Soppa
3 dlMatlagningsvin Vitt
2 dlVispgrädde
2,5 pc.Kycklingfond
2 pc.Gul lök
12 dlVatten
1 krmSalt
4 cloveVitlök Vanlig
500 gJordärtskocka
0,5 tspTimjan - torkad
1 krmSvartpeppar Malen
500 gPotatis Mjölig
40 gSmör
Instructions
1

Soppa: Koka ihop vatten med kycklingbuljong eller fond enligt anvisning på förpackningen så att du får 12 dl färdig buljong.

2

Skala rotfrukterna och dela dem i mindre bitar. Skala och grovhacka lök och vitlök.

3

Låt lök och vitlök steka långsamt i smöret i en kastrull, ca 5 minuter.

4

Tillsätt timjan, rotfrukter, vin, buljong och grädde. Låt det koka upp och sedan småkoka under lock i ca 25 minuter tills allt är genom mjukt.

5

Mixa soppan helt slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med varmt bröd och färskost.

Näringsvärde: 642 kcal, 13 g protein, 30 g fett, 75 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell