Skip to main content
Sashimi med ingefära, lime och chili på salladsbädd
Mia Troberg

Sashimi med ingefära, lime och chili på salladsbädd

30 minEasy
571,50 kr
4 portions 67,07 kr per portion
En vacker och fräsch sallad som imponerar på gästerna men är superenkel att göra. Använd laxfilé utan skinn och ben och gärna rostade sesamfrön.

Sallad
2 dlQuinoa
2 pc.Vanliga morötter
1 tbspSesamfrö
4 pc.Salladslök
1 pc.Gurka
Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
1 tspRisvinäger
0,5 pc.Lime
0,5 pc.Koriander - färsk
1 tspRapsolja
1 krmSalt
2 tspSesamolja
500 gFärsk laxfilé
2 tbspSesamfrö
0,5 pc.Lime
1 tbspFärsk ingefära
2 tspJapansk soja
0,5 pc.Chilipeppar Röd
1 krmSalt
2 tbspOlivolja
Instructions
1

Skär laxen i 1 cm stora kuber och lägg i en skål. Skala och riv ingefäran. Hacka chilin fint. Tillsätt ingefära, chili, pressa över limesaft, sesamolja, olivolja, soja och sesamfrön och blanda runt. Låt stå i kylen i en kvart.

2

Koka quinoan.

3

Dressing: Blanda risvinäger, rapsolja och lime. Smaksätt med salt, peppar och hackad koriander.

4

Skär löken och gurkan i tunna skivor och hacka morötterna fint. Blanda ihop i en skål med quinoan och lägg på laxen. Strö över sesamfrön.

Näringsinnehåll:

Energi (kcal) 416,4

Protein (g) 26,5

Fett (g) 28,2

Kolhydrater (g) 13,4

Photo:

Linnea Swärd