Skip to main content
Korv bolognese
Mari Bergman

Korv bolognese

20 minEasy
181,25 kr
4 portions 33,09 kr per portion
En lättlagad rätt som passar perfekt till vardag och endast tar 20 min att tillaga.

Korv bolognese
1 krmSalt
1 tspTorkad oregano
1 tspBasilika - torkad
1 tbspOlivolja
2 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Rödlök
1 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
600 gChorizo
1 tbspGrönsaksbuljong
390 gKrossade Tomater
1 tbspTomatpuré
1 tbspBalsamvinäger
Tillbehör
100 gRiven Pecorinoost
0,5 pc.Gurka
280 gSpaghetti
Instructions
1

Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.

2

Korv bolognese: Skiva korven. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs korv och lök tillsammans med oregano och basilika ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger, krossade tomater, vatten och buljong. Koka ihop och låt småputtra ca 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.

3

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4

Skölj och skär gurkan i stavar.

Häll av pastavattnet och blanda ihop pastan med korv bolognesen på ett stort fat. Strö över ost och servera med gurkstavar.

Foto och styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 721 kcal., 39 g protein, 32 g fett, 67 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexel