Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
450 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 tbsp | Smör | |
2 pc. | Gul lök | |
1 krm | Strösocker | |
800 g | Potatis Fast | |
Biffar | ||
1 pc. | Gul lök | |
1 dl | Ströbröd | |
1 tbsp | Kalvfond Buljong | |
1 dl | Standardmjölk | |
1 tbsp | Japansk soja | |
500 g | Nötfärs | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Vatten | |
1 tsp | Salt | |
1 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Ägg | |
Ättiksgurka | ||
0,5 pc. | Gurka | |
0,5 dl | Ättiksprit | |
1 dl | Strösocker | |
1,5 dl | Vatten |
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk i lite saltat vatten.
Ättiksgurka: Skiva gurkan tunt med en mandolin eller osthyvel. Koka ihop ättika, vatten och socker i en kastrull, rör så att sockret löser sig. Låt lagen svalna en aning och blanda med gurkan i en skål. Ställ kallt till servering.
Biffar: Skala och finhacka löken. Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, kalvfond, soja, salt och peppar i en skål och låt svälla någon min. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn löken utan att den tar färg.
Tillsätt färs och lök till ströbrödsblandninge och blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Forma 8 fina pannbiffar.
Tillbehör: Skala löken och skär i tunna skivor. Stek löken gyllenbrun i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.
Stek biffarna i smör och olja i en stekpanna på medelhög värme 3-4 min/sida tills de är fint gyllenbruna. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
Värm ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen.
Servera pannbiffarna med kokt potatis, stekt lök, ärtor och inlagd gurka.
Näringsvärde per portion: 635 kcal, 37 g protein, 24 g fett, 63 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt