Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Svartkål | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
200 g | Svartkål | |
50 g | Grana Padano | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
Potatis | ||
2 tbsp | Olivolja | |
700 g | Potatis | |
1 krm | Salt | |
Kyckling | ||
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Färsk kycklingfilé |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj och skiva potatisen tunt. Gärna med en mandolin om du har. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn kycklingen ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen, under potatisen i ca 15-20 min.
Svartkål: Skölj svartkålen och skär bort stammen. Skär kålen i stora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Fräs kålen med vitlöken i lite olja så att den mjuknar. Tillsätt creme fraiche och riven grana padano. Sänk värmen och låt det puttra ihop 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Servera den stekta kycklingen med rostad potatis och parmesanslungad svartkål.
Näringsvärde: 613 kcal, 43 g protein, 33 g fett, 33 g kolhydrater
Photo:
Sofia Törnqvist
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria