Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
400 g | Rödbetor Konserverade | |
1 000 g | Potatis Fast | |
Kalops | ||
750 g | Högrev | |
300 g | Vanliga morötter | |
5 dl | Vatten | |
2 pc. | Lagerblad | |
4 pc. | Gul lök | |
1 krm | Kryddpeppar Hel | |
2 tbsp | Smör | |
2 tbsp | Vetemjöl | |
0,5 tsp | Salt | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 tbsp | Oxfond | |
25 g | Ansjovisfiléer |
Kalops: Skär köttet i 3 cm bitar, salta och peppra med kvarnen. Skala och skiva morötterna. Löken skalas och skärs i klyftor.
Bryn sedan köttet och grönsakerna i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull, lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Pudra över vetemjölet och rör om någon minut, tillsätt vatten och fond/ buljong. Koka upp och låt gå på svag värme i runt 3 timmar tills köttet nästan faller isär. Man får passa köttet lite mot slutet om man vill ha det perfekt.
Hacka ner 3 stycken ansjovisfiléer och tillsätt till kalopsen. Rör om försiktigt och smaka av, kanske behövs mer salt och peppar.
Tillbehör: Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Näringsvärde: Kcal: 588 Fett: 19 g Protein: 45 g Kolhydrater: 54 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste