Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
1 krm | Salt | |
1 tsp | Balsamvinäger | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 pc. | Gurka | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
1 tbsp | Olivolja | |
Kycklingfärssås | ||
125 g | Körsbärstomater | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 tbsp | Balsamvinäger | |
1 tsp | Basilika - torkad | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
1 dl | Vatten | |
1 pc. | Rödlök | |
1 tsp | Salt | |
500 g | Kycklingfärs | |
Pestosås | ||
250 g | Lasagneplattor | |
100 g | Riven Ost | |
0,5 tsp | Salt | |
100 g | Pesto Grön | |
3 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 dl | Vatten | |
2 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kycklingfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs ihop kycklingfärs och lök i olja på medelhög värme ca 5 min. Fördela den fint med en gaffel eller slev.
Skölj och skär tomaterna i kvartar. Tillsätt basilika, salt, peppar, cocktailtomater, vatten, tomatpuré och balsamvinäger. Låt det puttra ca 5 min.
Pestosås: Vispa ihop pesto, creme fraiche, vatten, salt och peppar.
Varva pestosås, lasagneplattor, kycklingfärssås och ost i 3 lager. Avsluta med lite pestosås och ost på toppen och sätt in i ugnen ca 30 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och halvera tomater. Skölj och skär gurkan i bitar. Blanda i en skål och tillsätt lite olja, balsamvinäger och en nypa salt.
Servera kycklinglasagnen tillsammans med sallad.
Näringsvärde: 674 kcal, 30 g protein, 45 g fett, 38 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria