Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kyckling | ||
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Olivolja | |
Krämiga rödbetor | ||
1 tsp | Olivolja | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
0,5 pc. | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 kg | Rödbetor - Förkokta | |
2 tsp | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Sallad | ||
250 g | Vitkål | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Gul lök | |
0,5 pc. | Huvudsallat | |
2 tsp | Vit balsamvinäger |
Sätt ugnen på 200 grader.
Krämiga rödbetor: Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Krydda med salt och svartpeppar efter smak samt timjan. Ringla över olja och honung och klicka över yoghurt. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn filéerna på båda sidor i ca 2 min så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen i ca 10-15 min tills de är helt genomstekta.
Sallad: Skölj och strimla salladen. Skölj vitkålen och skär i tunna strimlor. Använd gärna en osthyvel. Skala och finstrimla löken. Blanda i en skål med olja, vinäger och en nypa salt.
Ta ut rödbetorna och riv citronskal över. Servera med stekt kyckling och sallad
Näringsvärde: 470 kcal. 38 g protein, 20 g fett, 31 g kolhydrater
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel